Je bekijkt nu Voordelen van een keramische wastafel

Voordelen van een keramische wastafel

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Badkamer

Wastafels en fonteintjes worden tegenwoordig steeds vaker gemaakt van technologisch geavanceerde materialen zoals bijvoorbeeld Solid Surface, maar het overgrote merendeel van deze producten wordt nog altijd gemaakt van keramiek. Als je kijkt naar de eigenschappen van keramiek, is dat eigenlijk best heel logisch. Laten we eens kijken welke voordelen er allemaal aan keramiek zitten:

  1. Het is makkelijk schoon te maken. Dankzij de gladde glazuurlaag, die het materiaal ook zijn mooie glans geeft, hecht viezigheid zich maar moeilijk aan de oppervlakte en veeg je het er ook zo weer af.
  2. Het is bestand tegen hitte en grote temperatuurschommelingen. Niet dat het verstandig is, maar mocht je onverhoopt een keer je krultang op de wastafel laten liggen, dan zit er niet direct een brand- of smeltvlek in.
  3. Keramiek kan tegen zuren. Veel schoonmaakmiddelen bevatten zure en/of bijtende bestanddelen, maar lang niet alle materialen kunnen daar tegen. Keramiek wel.
  4. Het is kleurvast. Over twintig jaar ziet je keramische fontein er nog net zo stralend wit uit als de dag dat je hem kocht.
  5. Het is enorm duurzaam. Keramiek blijft echt heel erg lang mooi, getuige het aantal badkamers in Nederland dat nog steeds is voorzien van een olijfgroene of zalmroze wastafel uit de jaren ‘80.
  6. Het is relatief milieuvriendelijk. Het afbakproces vergt erg veel energie en er zitten soms bestanddelen in het glazuur die niet zo goed zijn voor het milieu, maar het wordt gemaakt van een natuurlijke grondstof (klei) en kan worden gerecycled. Als je op zoek gaat naar een fabrikant die zo ecologisch verantwoord mogelijk te werk gaat, kun je het milieu dus grotendeels sparen.

Helemaal verliefd geworden op een keramische wastafel? Laat je dan dus absoluut niet tegenhouden door het feit dat keramiek zo “standaard” is; daar is een reden voor! Het is gewoon een supermooi materiaal, betaalbaar en met veel goede eigenschappen.