contact

Alles wat u moet weten over keramiek

Stel ons een vraag

Zijn er onduidelijkheden of heeft u een vraag? Aarzel dan niet om ons te benaderen. Via onderstaande informatie kunt u contact met ons opnemen.

Telefoon: +31612345678
Website : www.domein.nl
E-Mail : naam@domein.nl

Veel gestelde vragen

Keramiek heeft nu een ruimere betekenis dan vroeger. Traditioneel keramiek is gemaakt met klei als grondstof, maar hoogwaardige of geavanceerde keramiek wordt ontwikkeld met een veel breder scala aan anorganische, niet metalen, materialen.

Aardewerk wordt vaak gebruikt voor aardewerk en decoratieve objecten. De klei wordt gebakken bij relatief lage temperaturen, tussen de 1000 en 1150 ° C, waardoor een enigszins poreus, grof product wordt geproduceerd. Om de porositeit te overwinnen, wordt het gebakken voorwerp bedekt met fijngemalen glaspoeder dat in water is gesuspendeerd (glazuur) en wordt het vervolgens een tweede keer gebakken.

Steen is een natuurlijk bouwmateriaal dat je kunt gebruiken zodra je het uit de grond graaft. Bakstenen daarentegen wordt gemaakt van klei en moet eerst een productieproces ondergaan voordat je ermee kan bouwen. Klei is een natuurlijke grondstof voor keramiek. Het bevat chemische elementen zoals aluminium, silicium en zuurstof.

Er zijn in totaal 7 voordelen! Bekijk de pagina keramische bakstenen voor meer informatie.

Het dak is de belangrijkste beschermende omhulling van een huis en heeft een beslissende invloed op het uiterlijk. Het beschermt een gebouw en de mensen die binnen wonen tegen externe invloeden zoals kou, hitte, storm, hagel, regen, sneeuw en lawaai.

Er zijn veel materialen die bij brand giftige dampen en vluchtige organische stoffen uitstoten. Dit is niet het geval bij keramische materialen. Tijdens de productie van keramiek worden alle organische stoffen die aanwezig kunnen zijn in de klei of het bindmiddel volledig weggebrand. Als gevolg hiervan is het eindproduct inert en kunnen er geen dampen of gassen worden uitgestoten.