Keramische bakstenen

Alles wat u moet weten over keramiek

Specificaties van keramische bakstenen

Kwaliteit

De kwaliteit van baksteen wordt bepaald door de vorstbestendigheid, het warmtegeleidingsvermogen, de sterkte, de waterabsorptie, de poreusheid en de dichtheid. Het is belangrijk om elk van deze kenmerken afzonderlijk te bekijken.

  1. Vorstbestendigheid is het vermogen van een materiaal om zonder vorstschade de winter door te komen en bij ontdooiing het water gemakkelijk los te laten.

  2. Het warmtegeleidingsvermogen hangt af van de poreusheid van het product. In feite is het warmtegeleidingsvermogen, de overdracht van warmte, in sterk contrast met de temperatuur binnen en buiten het gebouw.

  3. De sterkte hangt af van hoe goed het materiaal bestand is tegen zware mechanische belasting, die spanning veroorzaakt.

  4. De indicator van waterabsorptie hangt af van hoeveel vocht de baksteen absorbeert en vasthoudt. Een hoog vochtgehalte vermindert de kwaliteit. Een goede keramische baksteen mag de verzadigingsgraad van 8%, en van 6% in de holten, niet overschrijden.

  5. Porositeit beïnvloedt de sterkte, de vorstbestendigheid en verschillende andere aspecten van de baksteen. Er worden poreuze stoffen zoals steenkool, turf toegevoegd aan de klei. Tijdens het bakken worden deze stoffen verbrand en zo blijven er kleine leemtes achter. Tijdens het bakken worden ze verbrand en blijven de leemtes achter.

Holle keramische baksteen wordt veel gebruikt voor de bouw muren in de laagbouw, die geen heel belasting moeten dragen.

Vindt u deze pagina leuk?

Lees dan snel alles over de kwaliteit van metsel bakstenen!

Wat zijn keramische dakpannen?

Het dak is de belangrijkste beschermende omhulling van een huis en heeft een beslissende invloed op het uiterlijk. 

Het beschermt een gebouw en de mensen die binnen wonen tegen externe invloeden zoals kou, hitte, storm, hagel, regen, sneeuw en lawaai. 

Het dak wordt blootgesteld aan extreme belastingen en is een complex systeem van verschillende componenten.

Kleidakpannen, een algemeen overzicht

Kleidakpannen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en vormen. Het productieproces is gebaseerd op de vier elementen aarde, water, lucht en vuur. De natuurlijke componenten bevorderen een gezond leefklimaat, 

bieden een betrouwbare bescherming voor bewoners en zijn bovendien recyclebaar. De kleur van kleidakpannen wordt bepaald door de natuurlijke samenstelling van klei.

Wat zijn de voordelen van een pannendak?

Keramische dakpannen staan bekend om hun ongeëvenaarde duurzaamheid, energiekostenbesparing en bescherming.

Voordeel 1

Ontworpen voor langdurig gebruik. Met het moderne technische ontwerp van vandaag bieden keramische dakpannen een natuurlijke waterafstotende en ventilerende functie. Met deze functie kunnen ze de primaire dakbedekking zijn in zowel warme als koude klimaten.

Voordeel 2

Beschikbaar in een verscheidenheid aan kleuren en stijlen. Fabrikanten van kleidakpannen kunnen dakpannen produceren voor elke bouwstijl, van authentiek Spaans, mediterraan tot, historisch of hedendaags. Dakpannen kunnen plat of rond zijn.

Voordeel 3

Ze behouden hun kleur. Met de kleuren van dakpannen die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen, zoals de kleur en het mengsel van de klei die wordt gebruikt of van ijzeroxidepigmenten, weet je dat de kleur extreem duurzaam is. 

Sommige fabrikanten van kleidakpannen garanderen dat hun tegels 50 jaar lang niet vervagen, ze zijn dus bijna ongevoelig voor verkleuring.

Voordeel 4

Ze bieden een langdurige bescherming. Het gewicht van de dakpannen is belangrijk, omdat zodat ze een goede bescherming kunnen bieden. 

Al de moderne huizen zijn sterk genoeg om het gewicht van een pannendak te kunnen dragen.

Voordeel 5

Keramische dakpannen kunnen hoge windsnelheden. De meeste huiseigenaars geven de voorkeur aan dakpannen vanwege hun weerstand tegen zwaar weer. 

Een pannendak is bestand tegen windsnelheden boven de 100 km/uur, op voorwaarde dat ze correct geïnstalleerd zijn.

Voordeel 6

Meest kosteneffectief. Doordat een dak met keramische dakpannen een levensduur heeft van 100 jaar of meer, is het de meest kosteneffectieve keuze voor de bouwheer. Fabrikanten bieden garanties van 50 jaar voor de levensduur van de structuur.

Voordeel 7

Vereist beperkt onderhoud. Een dak met keramische dakpannen vereist een minimum aan onderhoud. Mocht een deel van het dak ooit beschadigd raken, dan moeten alleen de aangetast dakpannen vervangen worden.