Je bekijkt nu Ga je verbouwen? Koop de mooiste tegels voor je keuken, badkamer of woonkamer!

Ga je verbouwen? Koop de mooiste tegels voor je keuken, badkamer of woonkamer!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Keuken

keuken, badkamer of woonkamer! 

Als je aan het verbouwen bent, zijn tegels ideaal om je oude interieur nieuw leven in te blazen. Denk je erover na om muren in je huiskamer te gaan verven? Met een klein beetje meer moeite kun je het verschil maken tussen een gewoon nette woonruimte, en een woonruimte die regelrecht uit een woonmagazine had kunnen komen. Benieuwd hoe? Je leest in dit artikel vijf interieur ideeën om je woonkamer om te toveren in een sfeervolle oase van rust.

Leisteen vloertegels in de woonkamer

Vaak wordt gedacht dat een tegelvloer in je woonkamer een kille uitstraling kan hebben. Niks is minder waar als je de juiste designs uitkiest die bij je interieur passen. Denk bijvoorbeeld aan leisteen. Leisteen heeft niet een monotone kleur, zoals sommige mensen denken. Over het algemeen is leisteen zwart of donkergrijs en heeft bruine en lichte elementen in zich. Dit geeft je vloer een bijzonder, dynamisch patroon, en contrasteert prachtig als je de muren in je huis effen wilt houden. Daarnaast zijn leistenen tegels duurzaam en kunnen een leven lang mee gaan. 

Klein maar fijn: mozaïek muurtegels 

Wil je juist je vloer effen houden, maar wil je extra dynamiek in je woonkamer aanbrengen door interessante tegels te kiezen voor op je muur? Geef je woonkamer een mediterraanse touch door een muur te betegelen met mozaïek tegels. Een mozaïektegel kun je kopen in allerlei verschillende kleuren en patronen. Zo kun je zelf kiezen of je voor tijdloze zwart-witte gaat, een design met een art nouveau bloempatroon of een felgekleurd ruitpatroon. Je kunt een gehele muur betegelen met een mozaïek. Maar, je kunt ook een gedeelte van je muur of een rand betegelen met een mozaïek tegel en de rest met een witte variant.

XXL-tegels op je muur 

Een echte trend afgelopen jaar waren XXL tegels op je muur. Dit werd alom gedaan met natuursteen, marmer of tegels met een metallic look. Als je ervoor kiest om een muur te betegelen met een marmerlook XXL tegel, weet je zeker dat dit een echte blikvanger is. Zorg er wel voor dat je een tegel kiest waar je niet snel op uitkeken raakt.

Een marmeren vloer

Heb je liever marmeren tegels op je vloer? Marmer geeft een luxe uitstraling aan iedere woonkamer. Je kunt marmeren stenen voor je vloer kopen in allerlei verschillende patronen, kleuren en formaten. Houd je van een rustige uitstraling? Kies in dat geval voor een marmeren tegel met een relatief effen patroon. Als je kiest voor een marmerlook keramische tegel in plaats van een echte marmeren tegel, heb je vaak meer keuze. Een bijkomend voordeel: dit is een stuk vriendelijker voor je portemonnee en makkelijk in onderhoud.

Combineer verschillende tegels!

Als je creatief aan de slag wilt met je interieur, kun je verschillende designs met elkaar combineren. Dit werkt bijvoorbeeld goed als je woonkamer overloopt in je keuken. Om de ruimte meer dynamiek te geven, kun je een scheiding maken met twee verschillende vloeren. Zo kun je bijvoorbeeld een zwart-witte vloer leggen in je keuken, en natuurstenen of houtlook tegels in je woonkamer.