Je bekijkt nu Zijn jouw traptreden ook zo 2010?

Zijn jouw traptreden ook zo 2010?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen

Laat mij je meenemen op mijn persoonlijke reis door het land van traprenovatie, waar ik ontdekte dat een oude trap niet alleen een doorn in het oog kan zijn, maar zelfs de charme van je hele huis naar beneden kan halen. Als fervent doe-het-zelver dacht ik altijd dat ik elke klus in huis wel kon klaren. Totdat ik bij mijn eigen trap stond. Krakende treden, versleten lopers, en ja… die modieuze kleur uit 2010 die nu voelt als een stap terug in de tijd.

Waarom overwegen mensen een traprenovatie?

Bij het knusjes opkrullen met een kopje thee scrolde ik langs talloze interieur blogs. Ik realiseerde me plots: niet alleen was mijn trap verouderd qua uiterlijk, hij paste totaal niet meer bij de rest van mijn interieur! Traprenovaties klonken eerst als luxe projecten waar vooral anderen zich mee bezig hielden – totdat piepende tredestappen en afbladderende verf mij te veel werden.

Hoe begin je aan zo’n project?

Nou, makkelijk is anders. Mijn eerste poging om informatie te verzamelen leek eindeloos; tussen adviezen van vrienden en eindeloze zoektochten online raakte ik verdwaald in mogelijkheden. Maar toen kwam Upstairs.com. Hun duidelijke voor-en-na foto’s en praktische aanpak gaven mij precies wat nodig was: hoop en richting.

Wat maakt Upstairs anders dan anderen?

Eerlijk? Het gehele concept sprak me direct aan. Een snelle service zonder al te heftige verbouwing helpt. Maar wat echt doorslaggevend was? De optie om binnen één dag klaar te zijn zonder alle rommel die normaal bij renovaties komt kijken (‘Stofvrij renoveren’, zoals ze dat noemen). Plus de garantie dat dit geen aanslag zou doen op m’n spaarrekening.

Kunnen we echt spreken van ‘een nieuw leven’ voor je trap?

Absoluut! Na het afronden van dit traject keek ik met nieuwe ogen naar mijn vernieuwde trap; alsof m’n hele entree had besloten mee te gaan met 2023 in plaats van achterblijven in 2010. Meer dan gewoon ‘up-to-date’, bracht deze renovatie harmonie tussen mijn hal en woonkamer – iets wat voorheen ontbrak.

 In conclusie Echt jongens, als iemand jullie zou vertellen hoeveel impact zo’n klein stukje huis kan hebben op de algemene uitstraling ervan… Had iemand mij dit maar eerder gezegd! Overweeg dus zeker eens traprenovatie wanneer je weer eens gefrustreerd bent door die oud ogende of piepende treinbaan door jouw woning.