Welke vloer past in mijn woning?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Vloer

Momenteel is er veel keuze met vloeren voor in woningen, maar de één heeft voordelen t.o.v. anderen. Ook zijn er grote verschillen met duurzaamheid, en dat kan de doorslag geven met de vraag; welke vloer past in mijn woning?

De ondervloer moet goed zijn

Absoluut favoriet is en blijft de houten vloer of een vloer met een houtlook. Van oudsher was er al vinyl te verkrijgen met een dessin alsof er een parketvloer lag, en dat is nooit verdwenen. Nu is PVC, PVC laminaat, laminaat met houtdessin populair en veelvuldig te verkrijgen. Ook is de oude vertrouwde parketvloer nog volop leverbaar. Dit maakt het beantwoorden van de vraag; welke vloer past in mijn woning, eenvoudig. Hout is altijd goed. Het is huiselijk en rustiek. De kleur is naturel, het is met alle denkbare stijlen te combineren. Je kan de lijn doortrekken door te kiezen voor een landelijk interieur, of juist kiezen voor modern, strak en design. Je kan kiezen goedkoop, een laminaatvloer die je zelf kan leggen, tot zeer exclusief een eikenhouten parketvloer door een bedrijf laten leggen. In alle gevallen is de ondervloer belangrijk. De ondervloer moet goed zijn. Nog een belangrijke factor, is er vloerverwarming aanwezig of niet?

De gietvloer heeft veel voordelen

Soms staat een vloer met houtdessin niet mooi. Een goed voorbeeld hierin, een woning die lang en smal is. Niet voor niets liggen er in gangen van ziekenhuizen linoleum of marmoleum vloeren. Dat is een effen vloer geschikt voor lange en smalle ruimtes, extreem slijtvast, en makkelijk schoon te maken. Het komt ook voor dat je hout gewoon niet mooi vindt, en gelukkig zijn er dan veel alternatieven. Een alternatief is de gietvloer. Deze vloer heeft zich bewezen in de industrie zoals bakkerijen. Zo’n vloer kun je niet makkelijk zelf leggen, maar als die vloer er ligt is het voor het leven. De vloer is enkele millimeters dik, het gaat perfect met vloerverwarming, en is zeer duurzaam. Als je van betonlook houdt dan is er de twotone gietvloer, een vermenging van twee kleuren. Mocht je wel van hout houden, en er is geen vloerverwarming, dan is de parketvloer de topper. Je hebt dan een vloer die door de jaren heen steeds mooier zal worden. Een parketvloer, en zeker een eikenhouten vloer, gaat leven. Bij de deur slijt het meer dan bij de plinten, en verkrijg je de mooiste vloer.

Bron: www.jouwinboedel.nl