Je bekijkt nu Verschillende vormen van gevelreiniging

Verschillende vormen van gevelreiniging

De gevel van je huis of bedrijfspand is iets belangrijks. Het is wat mensen het eerste zien als ze bij je op bezoek komen en het is wat jij wilt uitstralen richting anderen. Daarom is het belangrijk om je gevel goed schoon te houden. Niet alleen ziet het er meer verzorgd uit, een schone gevel gaat ook nog eens langer mee. Maar hoe zorg je dat je gevel goed schoon blijft? We helpen je graag een eindje op weg.

Periodiek reinigen is belangrijk
Wie zijn geven regelmatig schoonmaakt, of laat schoonmaken, houdt de gevel langer in goede staat. Wie dat niet doet, loopt namelijk het risico dat algen en mossen zich gaan vestigen op de gevel, wat voor flink wat aantasting zal zorgen. De aanslag oogt op zichzelf al onverzorgd genoeg, maar de schade die het toebrengt aan je gevel is natuurlijk helemaal ongewenst. Zorg er daarom voor dat je gevelreiniging minstens twee keer per jaar plaatsvindt. Dan hou je alles goed schoon en krijgen algen en mossen geen kans om zich in je gevel te bijten.

Stoomreiniging
Je kan een gevel op meerdere manieren schoonmaken. De eerste manier is de zogenaamde stoomreiniging. Hiermee wordt het stoom onder hoge druk tegen de gevel gespoten, waardoor het vuil wordt losgeweekt. Stoomreiniging is de meest milieuvriendelijke manier van gevelreiniging en het is de meest veilige manier. Het is echter wel belangrijk dat je zeker weet of je gevel is bestand tegen stoomreiniging. Heb je echter een bakstenen gevel, dan kan je helemaal je gang gaan.

Chemische reiniging
Stoom kan maar een beperkte hoeveelheid vuil verwijderen. Heb je echt last van hardnekkige aanslag, dan is een chemische reiniging de uitkomst. Hierbij wordt er eerst een chemisch schoonmaakmiddel op de gevel aangebracht, waarna dit wordt afgespoeld. Dit chemische middel lost de aanslag op en maakt je gevel weer brandschoon. Let wel: vang het spoelwater wel op. Dit chemische middel is niet goed voor het milieu en het is onverstandig om dit gewoon los weg te laten spoelen.

Stralen
De meest agressieve vorm van gevelreiniging, is het stralen van de gevel. Dit is alleen raadzaam bij de meest hardnekkige, lastig te verwijderen aanslag. Denk bijvoorbeeld aan graffiti, waar de verf er zelfs met het listigste chemische goedje niet vanaf is te krijgen. Bij het stralen van de gevel wordt het water gemengd met een straalmiddel, waarna het onder zeer hoge druk tegen de gevel wordt gespoten. Dit moet je overigens niet zelf willen doen; het risico op beschadiging van je gevel is veel te groot en dus is het aan te raden om een expert in de huren die dit zonder nare gevolgen voor je kan doen.

De gevel zelf reinigen
Bij Remmers hebben we een flink aantal producten in huis waarmee je zelf je gevel kan reinigen. Zo zijn er producten die zich richten op het verwijderen van alg, maar ook het verwijderen van stedelijke aanslag is goed mogelijk. Ben je van plan om je gevel te reinigen en wil je dit klusje liever zelf doen? Neem dan contact met ons op als je niet zeker weet welke producten het beste bij jouw wensen passen. We helpen je graag!