Je bekijkt nu Oorzaken van een daklekkage met bijbehorende oplossingen

Oorzaken van een daklekkage met bijbehorende oplossingen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Dak

Een daklekkage is enorm storend. Vlekken op de muren of het plafond en loslatend behang heeft immers direct invloed uit de uitstaling van het interieur. Helaas hebben bewoners nog regelmatig te maken met een daklekkage. 

Om een daklekkage te voorkomen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de oorzaken van een lekkage. Op die manier kun je situaties die leiden tot lekkages voorkomen, waardoor daklekkages niet langer zullen plaatsvinden. Maar wat zijn de oorzaken dan daklekkages dan?

Plat dak

Een plat dak is een veelvoorkomende oorzaak van een lekkage. Dit soort dak heeft namelijk in veel gevallen oude, teerhoudende dakbedekkingen met veel naden. Vocht en vorst wringen zich gemakkelijk door de naden heen, waarna een lekkage zal ontstaan.

Indien u een plat dak heeft, maar een daklekkage wilt voorkomen, is het raadzaam om het dak regelmatig te onderhouden. Aan de hand van een dakinspectie zal u direct op de hoogte zijn van mogelijke gebreken van het dak.

Schoorsteen 

Een schoorsteen is een prachtige toevoeging in een woning, maar leidt helaas vaak tot een lekkage. Indien het daklood bij de schoorsteen niet goed overloopt, kan er gemakkelijk vocht tussenkomen. Het is raadzaam om uw schoorsteen te laten nakijken op mogelijke gebreken.

Dakgoot

Een goedwerkende dakgoot is enorm belangrijk, al blijkt dit in praktijk is niet altijd het geval te zijn. Het is belangrijk om de dakgoot zo nu en dan te ontstoppen. Bladeren, takjes en ander vuil kan de dakgoot laten verstoppen, waardoor water zich zal ophopen op het dak en zal leiden tot een lekkage. Het legen van een dakgoot kan dit probleem direct oplossen. Kleine moeite met een groot effect.